Alsópetény

Ez a nap igazi vénasszonyok nyarával ajándékozta meg az alsópetényieket. A kora reggel ismét a kondéroknál találta lekvár- és sztrapacskafõzõ asszonyainkat. A lekvár az óvoda támogatására készült, a sztrapacska elõadóink megvendégelésére. S hogy a helybéliek se maradjanak étlen-szomjan, kenyérlángos és frissen préselt must és az borkóstoló várta a kiszáradt torkú közönséget. A rendezvény a Szlovák Önkormányzat „Saját szemmel” c. ifjúsági fotó-kiállításával vette kezdetét, majd elkezdõdött az este 6-ig tartó mûsorfolyam, mely színességében és vidámságában, felülmúlta eddigi rendezvényeinket. A mûsor levezetõ házigazdája Radványi Gábor volt, aki spontaneitásával és sajátos humorával megadta a mûsor alaphangulatát. Elsõként az immáron örökös vendégünknek számító Rádi Rezeda Nyugdíjas Klub örökifjú „rozogái” léptek fel népdalcsokorral és frissiben betanult bûbájos üveges tánccal, majd a Legéndi Népdalkör következett.

Csodálatos hímzett öltözetüket és fõkötõjüket sokan megcsodáltuk. Ipolynyéki vendégeink (Klátyik Szörény és Szabó Erzsike) mai slágereket, valamint népszerû operett és opera részleteket adtak elõ. Vadonatúj felfedezettünk, a Boldogi Hagyományárzõ Együttes 40 feletti létszámmal érkezett, hisz hagyományõrzõ zenekarukat is magukkal hozták. Fergeteges mûsorukban látványos, sokszereplés népi táncjátékot adtak elõ. Keresetlenségük, közvetlenségük, életvidámságuk és energikusságuk mindannyiunkat magával ragadott. Ezek után a penci Gerengay Vilma Hagyományõrzõ Egyesület fellépõi szüreti mûsorral, mely után mindenkit körtáncba hívtak, remek hangulatot teremtve. Alíz és Jetta szokás szerint popslágereket adtak elõ, Vadmacskáink elõadták kán-kánjukat. Új fellépõként polgármesterünk felfedezettje, a Mihálygergei Tücsök Zenekar következett. A világjárt profi zenészek (cimbalom, bõgõ, brácsa, hegedû felállásban) magyar, szlovák, cigány világzenét adtak elõ. Ha a mûsor alatt bárki hiányolta volna polgármesterünket, elárulom: mindez idõ alatt Laluja Imre a hivatal tárgyalójában állófogadáson vendégül látta a rendezvény szponzorait, megköszönve eddigi és jövõbeni segítségüket és támogatásukat. (Rangsor nélkül: Gazsi Ferenc /a VOSZ Nógrád Megyei Elnöke/, Pinkert Mihály, Dr. Molnár József, Dr. Csodó Béla, Csodó Kornél és Csodóné Zelnik Anita, Nagy Tibor, Udvari Mihály, Baranyi Mária, Somogyi János, Varga Gábor, Lestyán József, Cser-tó Bt., Bander Kálmán, Bacskó Péter, Rojkovics Gábor, Paholik Jánosné, Kucsera János, Avar Ákos, Kézvarázs Egészségház, Öreg Hangya Kisáruház, Hármaskönyv Étterem, Alsópetény Önkormányzata, Alsópetény Fejlõdéséért Alapítvány)

A fellépõ együttesek összebeszélve hirtelenjében megszervezték az újraválasztott Laluja Imre és a legéndi Szavlik Zoltán polgármesterek köszöntését: sziromesõvel, megtáncoltatással és megénekel-tetéssel. Mindehhez a zenekíséretet a Boldogi Hagyományõrzõ Zenekar örömzenéje szolgáltatta, a körtáncba pedig a legéndiek és a boldogiak ragadták magukkal nemcsak az ünnepelteket, de mindenkit, akinek csak táncra állt a lába. Este 18 órától aztán elkezdõdött a hajnalig tartó „ereszd-el-a-hajamat”, a Kultúrházban A báli zenérõl - közkívánatra - ismét Ferenczi János gondoskodott.

alsopeteny elektronikus ugyintezes logo

Helyi Építési Szabályzat

alsopeteny helyi epitesi szabalyzat 20201109 58

logo kozadattar glass

Ez a weboldal cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.